Er Arbeiderpartiet blitt lyseblått?
Rent ideologisk er de nok fortsatt sosialistisk, altså rødt, men i de siste årene har de etter min mening dreid mer og mer til høyre i norsk politikk.
Særlig i innvandringspolitikken skuffer partiet. De har tilnærmet lik politikk som Frp. Jonas Gahr Støre har gjentatte ganger sagt at Ap står for en streng, men rettferdig politikk.
Etter min mening er politikken altfor streng, særlig når det gjelder kvoteflyktninger. FN har spurt om vi kan ta imot 5.000 flyktninger, men Ap er samkjørt med regjeringspartiene og Frp, og mener at 3.000 er nok.
Artikkelen held fram under annonsen.
Og rettferdig er ikke innvandringspolitikken. Det vil jeg vise med følgende eksempel:
En russisk mann på 26 år får midlertidig oppholdstillatelse på grunn av familiegjenforening med sin norske kjæreste. Han blir forsørget av sin samboer, og betaler aldri skatt eller trygdeavgift, og vil aldri bli statsborger på grunn av manglende egen inntekt. Når han blir pensjonist eller ufør, så vil vedkommende få minstepensjon eller minste ytelse for uføre.
En kvinne fra Russland på 51 år med erfaring fra helsevesenet, får oppholdstillatelse på grunn av arbeidsinnvandring. Hun får jobb som helsefagarbeider på et sykehjem med 80% stilling. Hun lærer seg norsk i løpet av 3 år, og blir norsk statsborger etter 6 år. Hennes årsinntekt er kr. 355.000, og hun betaler 8,2% av brutto inntekt i trygdeavgift. Men hun har bare 16 års botid, som blir avkortet til 13 års trygdetid. Det betyr at hun får kr. 115.375 per år i pensjon, eller kr. 9.600 per måned.
Er dette rettferdig politikk? Ja, sier trekløveret Frp, Høyre og Arbeiderpartiet. Nei, sier Rødt, tja sier SV, avventende sier KrF og Venstre, mens fra MDG og Senterpartiet har jeg dessverre ikke fått noen tilbakemelding på denne problemstillingen.
Like før jul i 2020 stemte regjeringspartiene, Frp og Arbeiderpartiet for å ta vekk «supplerende stønad», som tidligere har gitt eldre innvandrere rett til minstepensjon. Nok et bevis på at Ap bryr seg lite om de fattige i Norge. Denne gruppen må nå klare seg med sosialstønad.
Når det gjelder økonomisk politikk, er det liten forskjell på Høyre og Ap bortsett fra i skattepolitikken. I Dagsnytt 18 fredag 20. august, er HAdia Tajik og Jan Tore Sanner enige om at det er marginale forskjeller på de to partiene sine skattesystem når det gjelder inntektsskatt.
Ap sier at nå er det vanlige folk sin tur, men de bør heller kjempe for at det nå skal være fattige folk sin tur, de som er avhengig av å stå i matkø for å kunne spise ett måltid om dagen.
At Ap er imot å endre dagens ruspolitikk, er overaskende. Det må da være bedre å hjelpe de rusavhengige, enn å straffe dem.
Artikkelen held fram under annonsen.
Etter valget vil Ap primært samarbeide med Sp, et borgerlig parti, som er ganske konservativt på flere områder. De vil helst ut av EØS, de har ingen miljøvennlig politikk, de er negative til endringer i Bioteknologiloven og Abortloven, og de vil reversere flere av de endringene vi har hatt i Norge de siste årene.
Det blir lite rød/grønn politikk av et slikt samarbeid.
Så min bønn til Arbeiderpartiet er: Lytt til folket, der 60% av den norske befolkningen og 80% av de som er født etter 1990, mener at innvandring er en fordel for landet. Kanskje på tide å endre kurs så snart som mulig?
Terje Navdal